Ένα από τα σπανιότερα και πολυτελέστερα κρασιά στον κόσμο. Λίγοι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν και να γευτούν τη μοναδικότητα αυτού του 100% γνήσιου Merlot από το Pomerol του Bordeaux. Το κρασί χαρακτηρίζεται από εξαιρετική κομψότητα, πολύπλοκη και δυνατή μύτη και ιδιαίτερα πλούσια αρώματα από ώριμα μούρα, τριανταφυλλιές, γλυκόριζα και μπαχαρικά.
Τα σταφύλια συγκομίζονται με το χέρι για δύο έως τρεις ημέρες , αφού πραγματοποιηθεί σχολαστικός έλεγχος και κριθούν κατάλληλα μόνο τα αρτιότερα τμήματα για τη παραγωγή του Grand Vin. Το κρασί παλαιώνει μεταξύ 12 και 16 μηνών σε δρύινα βαρέλια, τα μισά από τα οποία είναι καινούργια, πριν την εμφιάλωση.
Οι τρύγοι 1921, 1929, 1947, 1961, 1989, 1990, 2000, 2009 και 2010 έλαβαν όλoι βαθμολογία 100/100 από τον κριτικό Robert Parker.
Η ετήσια παραγωγή Petrus είνα πολύ περιορισμένη, ένας ακόμα από τους λόγους που καθιστούν την αξία του ανεκτίμητη.