Στην Γαλλία το Pinot Noir είναι συνώνυμο με την περιοχή της Βουργουνδίας. Τα πιο περιζήτητα σε όλο τον κόσμο σταφύλια της ποικιλίας καλλιεργούνται σε μια πλαγιά νότια της πόλης Ντιζόν. Τα πρώτα αμπέλια φυτεύτηκαν και καλλιεργήθηκαν στην περιοχή από μοναχούς κατά τον Μεσαίωνα. Δοκιμάζοντας ένα γαλλικό Pinot Noir διακρίνει κανείς συνήθως ένα πιο γήινο και ανθικό στυλ, χαρακτηριστικό της έκφρασης του terroir της Βουργουνδίας.
Ο συγκεκριμένος οίνος προέρχεται από τον αμπελώνα “Clos des Ursulines” , ένα γαλήνιο ησυχαστήριο στην καρδιά της περιοχής Pommard που παλαιότερα ανήκε σε ουρσουλίνες μοναχές. Ένα μοναδικό terroir που παράγει ένα κομψό Pinot Νoir που έχει ωριμάσει 14 με 16 μήνες σε δρύινα βαρέλια.