Το Châteay d'Yquem συχνά περιγράφεται ως το καλύτερο γλυκό κρασί στον κόσμο.
Η πολυπλοκότητα του Château d'Yquem οφείλεται κυρίως στην απίστευτη ισορροπία μεταξύ γλυκύτητας και οξύτητας, ένας συνδυασμός που ευθύνεται και για τις τεράστιες δυνατότητες παλαίωσης αυτού του κρασιού. Κατά τη διαδικασία παλαίωσης στο μπουκάλι, δημιουργούνται επιπλέον αρώματα όπως αλατισμένη καραμέλα, κρεμ μπρουλέ, φρυγανιά και μπριός, τα οποία παρέχουν επιπλέον πολυπλοκότητα.
Και, όπως συμβαίνει με κάθε κρασί εξαιρετικής ποιότητας, η παραγωγή του Yquem έχει να κάνει με την τελειότητα. Τελειότητα σε κάθε βήμα της διαδικασίας, από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι. Όλα τα barriques που χρησιμοποιούνται είναι 100% νέα γαλλική δρυς.