Το Trikalinos Αυγοτάραχο είναι μια εκλεκτή λιχουδιά, γνωστή από τους Φαραώ, ενώ κατείχε σημαντική θέση στη διατροφή της Αρχαίας Ελλάδας. Παράγεται αποκλειστικά από αυγά Κέφαλου, τα οποία αναγνωρισμένα αποτελούν την καλύτερη πρώτη ύλη στην παραγωγή αυγοτάραχου.
Τι κάνει το Trikalinos Αυγοτάραχο τόσο ξεχωριστό;
• Η αυξημένη φυσική υγρασία του
• Η απουσία συντηρητικών και πρόσθετων
• Η χαμηλότερη περιεκτικότητά του σε αλάτι
• Τα πλούσια οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά
• Η ευχάριστη και μακρότατη επίγευσή του γιατί κάνει καλό στην υγεία;
• Είναι αποδεδειγμένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας (έρευνα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)
• Πλούσιο σε πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα και βιταμίνες, νηστίσιμο τρόφιμο
• Υψηλή περιεκτικότητα σε ω3 λιπαρά οξέα (3,5g/ 100g προϊόντος)
• Πιθανή αντιθρομβωτική δράση, βάση έρευνας που έγινε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ σε ζωικό πειραματικό πρότυπο.