Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C. Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20˚C. Συνολικός χρόνος εκχύλισης 15 μέρες, πραγματοποίηση και ολοκλήρωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε βαρέλια. Ωρίμανση sur lie σε καινούρια δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Μετά την εμφιάλωση, παραμονή για 3 μήνες στο κελάρι του Κτήματος. Χρώμα τόσο βαθύ ερυθρό, σχεδόν αδιαπέραστο – προδιαθέτει για την πυκνότητα του κρασιού.Η μύτη πλούσια με άμεση επαφή σε κόκκινα φρούτα, όπως βατόμουρο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο.Έτοιμο να συνδυαστεί με ώριμα κόκκινα κρέατα στη σχάρα και έντονα πιάτα κυνηγιού.
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
Χαρακτηριστικά
- Ποικιλία
- Syrah
- Κατάταξη
- Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
- Αμπελώνες
- Ορεινή Αχαΐα σε ύψος 650 μ.
- Κυρίαρχος τύπος εδάφους
- Αμμοαργιλοπηλώδες
- Ηλικία φυτών (μέσος όρος)
- 15-21 έτη
- Ημερομηνίες τρύγου
- Αρχές Σεπτεμβρίου
- Αλκοολικός τίτλος
- 15%
- pH
- 3,54
- Χώρα Παραγωγής
- Ελλάδα