Ο “δικτάτορας” έχει συμπληρώσει πάνω από 100 χρόνια παραγωγής στο κολομβιανό ποτοστάσιο στην Καρταχένα της Κολομβίας, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα τροπικό κλίμα που αποδίδει ένα ζαχαροκάλαμο εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Το ρούμι είναι φτιαγμένο από τη ζύμωση της μελάσας του ζαχαροκάλαμου που αποστάζεται εν συνεχεία σε σωλήνα, αποτελείτε από χαλκό και εν μέρει από χάλυβα. Γερνάει σε δρύινα βαρέλια χρησιμοποιώντας τη μέθοδο solera και τελικά εμφιαλώνεται απο μείγμα που έχει ωριμάσει για 12 χρόνια στα βαρέλια υπό τον υψηλότατο ποιοτικό έλεγχο για να εξασφαλίσει ότι όλα τα μοναδικά στοιχεία του περιέχονται στο απόσταγμα.
Έντονη μύτη, με αρώματα από μαλακή καραμέλα, μέλι, ξηρούς καρπούς, ελαφρώς ψημένου καφέ, και ελαφριά δρύινα αρώματα!