
Η οικογένεια Bonati παίρνει στα χέρια της κάθε στάδιο της παραγωγής αυτής της παρμεζάνας. Από την τροφή για τα ζώα, το γάλα που αυτά παράγουν , την μετατροπή του σε τυρί και την πώληση του. Ολόκληρος ο κύκλος παραγωγής επιτρέπει την δημιουργία ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας και παγκόσμιας εμβέλειας.
Διατροφικά χαρακτηριστικά:
Περιέχει μόνο 30% νερό και 70% θρεπτικά συστατικά: πρωτεΐνες, βιταμίνες, φώσφορο, ασβέστιο και μέταλλα. Γρήγορη πέψη και εύκολη αφομοίωση, οι διαιτολόγοι το συνιστούν συχνά για παιδιά και ηλικιωμένους. Ενδείκνυται επίσης για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και, η περιεκτικότητα σε λιπαρά στο Parmigiano Reggiano είναι χαμηλότερη από τα περισσότερα άλλα τυριά.
Διατροφική αξία ανά 100g:
Ενέργεια : 402 kcal (1671 kJ)
λιπαρά: 30 g (εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα: 20 g)
υδατάνθρακες: 0 g (εκ των οποίων σάκχαρα: 0 g)
πρωτεΐνες: 32 γρ
αλάτι: 1,6 γρ